Csengeri Attila

Mit is mondhatnánk el a – szerintünk – legjobb Fantomról, Jézusról, Chrisről és még sorolhatnánk végtelenségig a szerepeket, melyeket eljátszott.

 

Attila az életét a zenére és a színházra tette fel, arra, hogy nap, mint nap a nézők szívét dobogtassa meg hangjával.

A színházi szerepeken kívül műsort vezet, élő karaokee-t csinál, esküvőkön énekel, és persze musical esteket tesz színessé stand-up-szerű humorával.

Az évi közel 250 fellépés, előadás, koncert és az ezeken résztvevő több tízezer néző nem tévedhet!

Ha egy igazán különleges élménnyel szeretné meglepni közönségét, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken keresztül.

Most pedig néhány adat a művészről:

1967. október 18-án született Budapesten. 1974 és 1982 között a zuglói Újváros parki (ma Móra Ferenc) általános iskolába járt sporttagozatos osztályba. Versenyszerűen kézilabdázott, és ekkor fogta le az első akkordokat a gitárján. Iskolai ünnepségeken is nagy sikerrel szerepelt, de ekkor még nem gondolt az énekesi pályára.

Érettségit a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában szerzett. Ebbe a tanintézménybe járt Földes László Hobó, Korda György, Demjén Rózsi, Solymos Tóni, Végvári Ádám is.

1984-ben alakították meg barátaival a Géniusz együttest, ahol előbb gitáros-énekes, később szólóénekes lett.

1988-ban a katonaság alatt hagyta abba a rock éneklést.

1989-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskola (ma Egyetem) operett-musical szakára, ahova elsőre felvették, és élete egyik legnagyobb szerencséje, hogy Bagó Gizella énekmesternő tanítványa lett. Első év végén már címszerepet énekelt a Rock Színházban.

1995 őszéig szinte csak ott szerepelt, s további 6 főszerepet énekelt el, majd meghívták Stuttgartba, ahol 1,5 év alatt 264-szer bújt Chris, az amerikai katona bőrébe.

1999-ben a Jézus Krisztus Szupersztár pécsi bemutatójával indult újra itthoni pályája. Azóta számos főszerepet, szerepet játszott el az ország különböző színházainak musicaljeiben, operettjeiben, valamint musicalgálák, céges fellépések, bálok százain van túl.

1997-ben nősült meg, 2001 júniusában megszületett Zsanna lánya, 2006-ban pedig Alma.

2002-ben megkapta a Pécsi Nemzeti Színház Nívódíját, 2003-ban eMeRTon-díjjal jutalmazták.

2003 novemberében a Papp László Arénában tízezres közönség előtt mutatták be Bizet Carmenjének átdolgozott változatát, Horgas Eszter és Al Di Meola mellett  Don José szerepét énekelte.

A szerepek száma azóta folyamatosan növekszik, mind a zenei, mind a prózai darabokat tekintve.

Legutóbbi  musical bemutatója a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában Basil Hallward szerepe volt a Dorian Gray című előadásban, melynek főszerepét 1990-ben Attila játszotta hatalmas sikerrel.